Новини

ПРОВЕДЕ СЕ НАЦИОНАЛНА РАБОТНА СРЕЩА НА ВЪЗЛОЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ - ЕСЕН 2019 г.

11.11.2019

С огромно удоволствие бихме искали да Ви благодарим за това, че бяхме заедно на поредния ни за тази година семинар, който се проведе в периода от 06 до 08 ноември 2019г. в зимен курорт Пампорово в СПА хотел „Орфей“ ****, на тема:

„ЦАИС ЕОП – началото на новия електронен начин за възлагане на обществени поръчки“

  „Практически аспекти за пътя на електронната обществена поръчка от подготовката до възлагането й“.

Работната среща се състоя изцяло в насоченост Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), която поражда множество практически затруднения, казуси и въпроси.

В първия ден лектор бе г-жа Мариана Кацарова, която представи промени в ЗОП, в сила от 01.11.2019 г. и предлаганите промени в ЗОП, в сила от 01.01.2020 г. Разгледаха се и подготвителни дейности за работа с ЦАИС ЕОП, в частност регистрация и роли с демонстрация в самата платформа през погледа на обикновения потребител. През втория и третия ден, посветен изцяло на работа в ЦАИС ЕОП, г-жа Анелия Цветанова-Минчева, показа нагледно пътя на електронната обществена поръчка от подготовката до възлагането й. Обърна се внимание на нейното създаване, на подготовката и качване на документация свързани с нея, като практически се разгледаха секции „Параметри“, „Изисквания“, „График“ и други, и се достигна до публикуване на подготвената поръчка в Регистър обществени поръчки. След което в качеството на стопански субект подготвихме една оферта и я подадохме заедно, за да достигнем до една пълна процедура. Учудващо лицата, проявили интерес към нашата поръчка бяха доста, което ни накара да разиграем някои реални ситуации. Специално внимание се обърна на новата функционалност „Профил на купувача“, къде се намира, как се публикува в него и визуализацията му. В реално време назначихме комисия и през проблематиката на нейната работата успяхме да я приключим и да достигнем до избора на възложителя и неговото решение с избран изпълнител и завършване на процедурата.

 Във връзка с многото въпроси относно ЦАИС ЕОП, се отдели специално внимание на задълженията на възложителите, присъединяването към профила на организацията, вкарване на електронен подпис, както и на организацията на ролите.

Водещ на срещата бе г-н Петър Петев.

За доброто настроение на всички присъстващи около 200 гости, бяха подготвени приятни изненади, като една от тях бе присъствието на гост изпълнител, тематична официална вечеря „ВИНО И ХРАНА В РОДОПИТЕ“, DJ и много други.

Благодарим Ви за присъствието на Националната работна среща на възложителите на обществени поръчки - Есен 2019 г., организирана от „СИП – 2000“ ООД, за отзивите и за многото въпроси. Надяваме се да продължим тази традиция занапред!

Екипът на „СИП-2000“ ООД

 


© 2022 СИП 2000 Всички права запазени!