Новини

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ЛЯТНАТА НАЦИОНАЛНА РАБОТНА СРЕЩА НА ВЪЗЛОЖИТЕЛИТЕ, ОРГАНИЗИРАНА ОТ СИП-2000 И СП. ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

11.06.2024

В периода 05-07 юни 2024 г. в красивия к.к. Свети Влас, в хотел „Парадайз Бийч“***** се проведе присъствена Национална работна среща на възложителите на обществени поръчки – Лято 2024г.  Срещата премина под надслов "Надгради знанията си за възлагане на обществени поръчки“ с три тематични направления:

  • Прилагане на промените в правната уредба на обществените поръчки. Предварителен контрол по чл. 237б от ЗОП. 
  • Основни въпроси на възлагателния процес през призмата на практиката на КЗК, ВАС и Съда на Европейския съюз;
  • Практическа работа с ЦАИС ЕОП – актуални насоки и практика, вкл. при използване на новите електронни формуляри.                                                       

       През първия ден от срещата г-жа Аделина Ковачева направи преглед на натрупаната до момента практика на КЗК, ВАС и Съда на Европейския съюз (СЕС)  по основни въпроси от възлагателния процес.  Засегнаха се като основни теми, процедурите по договаряне и приложимост на чл. 72 от ЗОП. На следващия ден г-жа Мариана Кацарова представи основните въпроси, свързани с прилагането в практиката на последните промени в правната уредба на обществените поръчки. Специално внимание  беше обърнато на обхвата, видовете проверки и документирането на предварителния контрол по чл. 237б от ЗОП.  Третият ден от срещата  беше посветен на практическа работа с ЦАИС ЕОП, като фокусът беше върху действията, свързани с използването на новите електронни формуляри за обществени поръчки. Лектор по темата беше  г-жа Анелия Цветанова.

Традиционно, водещ на срещата беше г-н Петър Петев – основател на списание „Обществени поръчки“ и управител на „СИП-2000“  ЕООД.

Целта ни, както винаги беше изпълнена, участниците получиха актуална, полезна и практически насочена информация по най-важните теми, свързани с възлагането на обществени поръчки, обединени този път в невероятната 3 в 1 комбинация, която затвори кръга от необходими знания за един експерт.

Семинарът протече при  засилен интерес и се превърна в едно незабравимо и полезно преживяване на морския бряг.

 

 


© 2024 СИП 2000 Всички права запазени!