Новини

ПРОВЕДЕ СЕ ЮБИЛЕЙНА НАЦИОНАЛНА РАБОТНА СРЕЩА НА ВЪЗЛОЖИТЕЛИТЕ, ПОСВЕТЕНА НА 20-ГОДИШНИНАТА ОТ ПЪРВИЯ СЕМИНАР НА „СИП-2000“ ООД

19.03.2024

    При голям интерес в периода 13-15 март 2024 г. се проведе юбилейна Национална работна среща на възложителите на обществени поръчки – Пролет 2024 г., посветена на 20-годишнината от първия семинар на „СИП-2000“ ООД.  С любезното домакинство на Kings' Valley Medical & Spa Hotel събитието се превърна в незабравимо преживяване със засилена обучителна програма и много делови и емоционални събития.

 

   Националната работна среща, организирана от СИП-2000 ООД  и сп. Обществени поръчки се утвърди като събитие, което подкрепя възложителите в предизвикателствата, свързани с възлагането на обществените поръчки и отговорностите им в тази област.

 

    Срещата тържествено се откри  от адв. Петър Петев – основател на списание „Обществени поръчки“ и управител на „СИП – 2000“ ООД, който в своята реч представи колко е важен професионализма, добрата организация, подкрепата и любознателността на аудиторията.

 

    В първия ден от семинара, г-жа Мариана Кацарова представи актуалната тема за промените в правната уредба на обществените поръчки от 2023 – 2024 г.. Участниците в срещата на възложителите получиха информация за проблемните моменти и тънкости, свързани с нея.

 

   Беше обърнато внимание на промени, свързани с изключенията по ЗОП, както и на въвеждане на новите изисквания и условия в документациите на възложителя, като особено място зае под формата на дискусия новия предварителен контрол за законосъобразност в организацията на възложителя.

 

    През втория ден лекторът г-жа Аделина Ковачева направи преглед на актуалната практика на КЗК и ВАС относно често допусканите грешки от възложителите при организиране и провеждане на процедури и превенция от налагане на финансови корекции. Дискутирани бяха основните проблеми, с които се сблъскват възложителите и решенията им в съдебната практика.

 

    Г-жа Анелия Цветанова участва като трети лектор в последния ден. Тя разгледа темата за стратегическите обществени поръчки и представи на практика новите електронни формуляри в ЦАИС ЕОП. Лекторът отговори на редица въпроси и предложи своята помощ в конкретни ситуации.

 

    Празнично се проведоха и вечерите към събитието. За изненада на аудиторията се организираха различни събития, връчиха грамоти на семинаристите от първия семинар и на почетните лектори, които през годините подкрепяха „СИП-2000“ ООД.

 

Видео клип относно събитието може да гледате : ТУК.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ГО ОТПРАЗНУВАХМЕ ЗАЕДНО!


© 2024 СИП 2000 Всички права запазени!