Новини

Брой 5/2020 г. на сп.Обществени поръчки е вече наличен на хартиен и електронен носител.

29.05.2020

Основни акценти в броя:

ЦАИС ЕОП стартира за всички от 14.06.2020 г. 

Нова съдебна практика по въпроса за третите лица

Първо решение на КЗК по процедура, обявена чрез ЦАИС ЕОП

Основната новина след отмяната на извънредното положение е, че пълното въвеждане на ЦАИС ЕОП за всички възложители няма да бъде отново отложено, а предстои да се случи от 14.06.2020 г.

Предвид неизбежната електронизация на обществените поръчки, в броя отново сме включили вече традиционния преглед на новостите, свързани с ЦАИС ЕОП през изминалия месец. По този начин се опитваме да Ви спестим усилията в проследяване на динамични промени, като Ви държим в течение на всичко ново и актуално.

Разбира се, подготвили сме обобщение на практиката на Комисията за защита на конкуренцията. Безспорното събитие е първото решение по обжалвана процедура, обявена в ЦАИС ЕОП. Какви са възраженията на жалбоподателя, може да прочетете в статията за практиката на КЗК.

Отново сме предвидили и материал с практика на съдилищата по ЗУСЕСИФ във връзка с наложени финансови корекции за нарушения в областта на възлагането на обществени поръчки. Наред с него, в отделна статия Ви представяме и едно интересно решение на Върховния административен съд – VII отделение, което разглежда по нов начин въпроса са или не са трети лица експертите в екипа на участник, ангажирани от него по т.нар. „граждански договор“.

С цялото съдържание можете да се запознаете ТУК.

 

Ако желаете Списание "Обществени поръчки" да подпомага Вас, експерти по обществени поръчки, с въпроси от целия спектър на Вашите задължения, както и с практически проблеми и реални казуси, можете да заявите абонамент, както и да поръчате отделни броеве на email: abonament@sip2000.bg, или на телефон 0877 399 917.

 


© 2022 СИП 2000 Всички права запазени!